Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Номер свідоцтва платника ПДВ не обов’язковий реквізит ПН та звітності з ПДВ

January 21, 2014

Міндоходів повідомляє, що у зв’язку з набуттям чинності з 1 січня 2014 року змін, внесених Законом від 24.10.13 р. № 657-VII до Податкового кодексу, платники ПДВ, до внесення змін у відповідні форми документів, не зазначають номер Свідоцтва у:
– податковій декларації з податку на додану вартість та додатках до неї;
– уточнюючому розрахунку податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок;
– реєстрі виданих та отриманих податкових накладних;
– податковій накладній, яка складається при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг;
– інших документах, форми яких передбачали зазначення цього реквізиту.
Відсутність у податкових накладних, складених після 1-го січня 2014 року в паперовому чи електронному вигляді, номера Свідоцтва продавця чи покупця не є порушенням порядку їх заповнення, та не є підставою для відмови у їх реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.
Це стосується також інших документів, складених після 1-го січня 2014 року, форми яких передбачали зазначення номера Свідоцтва.
Зазначення платниками ПДВ у податковій звітності з ПДВ, податкових накладних та інших документах, складених після 1-го січня 2014 року, номера Свідоцтва також не є порушенням порядку їх заповнення.
У випадках, якщо діючими нормативно-правовими актами передбачено пред’явлення чи надання Свідоцтва чи його завірених копій, до внесення відповідних змін до таких нормативно-правових актів платником пред’являється витяг із реєстру платників ПДВ або Свідоцтво.

Лист Міндоходів від 17.01.14 р. № 1094/7/99-99-19-04-02-17.


Новини за темою:

Зміни у Податковому кодексі: сьогодні та з нового року!

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!