Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НКРЕКП затвердила "зелені" тарифи на ІІІ квартал 2016 року

July 4, 2016

З метою виконання законодавства в сфері стимулювання виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на відкритому засіданні, 30 червня встановила «зелені» тарифи на електричну енергію для приватних домогосподарств та суб'єктів господарювання.
Зокрема, було встановлено «зелені» тарифи на електричну енергію, вироблену з енергії вітру об'єктами електроенергетики приватних домогосподарств та енергії сонячного випромінювання вироблену об'єктами електроенергетики, які вмонтовані (встановлені) на дахах та/або фасадах приватних домогосподарств (будинків, будівель та споруд) встановлена потужність яких не перевищує 30 кВт.
Також було встановлено «зелені» тарифи на електричну енергію, вироблену суб’єктами господарювання на об’єктах електроенергетики, що використовують альтернативні джерела енергії.
Разом з тим, 16 липня 2015 року набрав чинності Закон України від 04.07.15 № 514-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії», положеннями якого, зокрема, внесено зміни до ст.171 та 173 Закону України "Про електроенергетику".
Відповідно до Закону України «Про електроенергетику» тарифи встановлюються на квартальний період.
Середній офіційний курс гривні до євро за період з 31.05.2016 по 29.06.2016, 30 календарних днів, що передує даті останнього у кварталі засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, становить 2811,2791 грн за 100 євро.
При цьому визнаються такими, що втратили чинність, постанови НКРЕКП від 31.03.2016 № 508 та № 510 «Про встановлення «зелених» тарифів на електричну енергію для приватних домогосподарств» та «Про встановлення «зелених» тарифів на електричну енергію для суб'єктів господарювання та надбавки до «зелених» тарифів за дотримання рівня використання обладнання українського виробництва».
Докладніше дивись за посиланням: http://www.kmu.gov.ua/.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/NKREKU-utverdila-zelenye-tarify-na-III-kvartal-2016-goda.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!