Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НКРЕ вимагає використовувати авансовий платіж для оплати електроенергії

March 24, 2014

Встановлено, що оплата енергії здійснюється відповідно до умов договору. Договір може передбачати попередню оплату, планові платежі з наступним перерахунком або оплату, що проводиться за вартість прийнятих ресурсів.
Для зменшення споживачам електроенергії разового фінансового навантаження НКРЕ вимагає розбити розрахунковий період на декілька планових періодів та використовувати авансовий платіж, а саме, часткову оплату (у розмірі, обумовленому договором) заявленого на наступний плановий період обсягу електроенергії, яка здійснюється до початку планового періоду. Тому у разі отримання відповідного звернення, НКРЕ рекомендує постачальникам електричної енергії приймати пропозиції споживачів електричної енергії щодо використання авансових платежів.
Попередня оплата має здійснюватися споживачами електроенергії за період, який не перевищує один розрахунковий період (місяць).
Постачальники електроенергії за регульованим тарифом мають вживати всіх вичерпних заходів для недопущення порушень прав споживачів при здійсненні ними попередньої оплати, зокрема, недопущення вимог здійснювати попередню оплату за період, який перевищує один розрахунковий період (місяць).

Лист НКРЕ від 17.03.14 р. № 1598/26/47-14.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!