Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НКЦПФР схвалила зміни до ліцензійних умов діяльності з управління активами

November 10, 2015

06.11.15 р. НКЦПФР схвалила доопрацьовані зміни до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з управління активами інституційних інвесторів (діяльності з управління активами).
Згідно вимог Закону «Про ліцензування видів господарської діяльності», нормативний акт НКЦПФР відтепер передбачатиме оформлення ліцензії в електронному вигляді. У разі прийняття НКЦПФР рішення про видачу ліцензії інформація про неї буде внесена до ліцензійного реєстру. В той же час за бажанням здобувача ліцензії, така ліцензія може бути видана НКЦПФР на паперовому носії.
Зміни до Ліцензійних умов зменшать навантаження на провадження професійної діяльності з управління активами. Зокрема, зміна місцезнаходження та відкриття нового відокремленого підрозділу ліцензіата, відтепер не потребуватимуть додаткових дозвільних процедур.
Документом підвищено вимоги щодо розкриття річної фінансової звітності та річної консолідованої фінансової звітності разом з аудиторським висновком. Ліцензіат має забезпечити цілодобовий доступ до такої інформації, а термін її перебування на веб-сайті з дати оприлюднення збільшено до 5 років. Вимоги до аудиторського висновку підвищено, а для проведення аудиту дозволено залучати лише аудиторські фірми, що включені до відповідного реєстру регулятора.
З принципових новацій – зміни встановлюють нові більш жорсткі вимоги щодо структури власності заявника, а також критерії її прозорості. Зокрема, заявник має надати таку інформацію, щоб НКЦПФР мала змогу визначити всіх осіб, які мають істотну участь у професійному учаснику, у тому числі відносини контролю між ними. Інформація щодо структури власності буде вважатися непрозорою, якщо на її підставі неможливо визначити всіх власників істотної участі у професійному учаснику через наявність у структурі власності конструкцій щодо взаємного контролю однієї особи над іншою та/або наявності в структурі власності осіб, які є номінальними (довірчими) власниками.
Крім того, в документі передбачені додаткові підстави для анулювання ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку. Це можуть бути: акт про документальне підтвердження встановлення факту контролю (вирішального впливу) за діяльністю ліцензіата осіб інших держав, що здійснюють збройну агресію проти України; акт про невиконання розпорядження про усунення порушень ліцензійних умов.

За матеріалами офіційного сайту НКЦПФР.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!