Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Неприбутківець продав б/у основні засоби: що з податком на прибуток?

November 9, 2017

Відповідно до пп. 14.1.121 ПК неприбуткові підприємства, установи та організації – це неприбуткові підприємства, установи та організації, які не є платниками податку на прибуток підприємств відповідно до п. 133.4 ПК.
Відповідно до пп. 133.4.2 ПК доходи (прибутки) неприбуткової організації використовуються виключно для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами.
Таким чином, якщо кошти, отримані неприбутковою організацією від продажу власних основних засобів, будуть використані для здійснення своєї статутної діяльності без розподілу таких доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їх праці, нарахування ЄСВ), членів органів управління та інших, пов’язаних із ними осіб, то таке використання не є порушенням вимог пп. 133.4.2 ПК. Отже, у цьому випадку податок на прибуток підприємств неприбутковою організацією на такий дохід не нараховується.

ДФС у Київській області.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!