Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Неприбуткові установи: правила для формування доходів та видатків

March 27, 2017

Відповідно до п. 133.4 Податкового кодексу (далі – ПК) неприбутковим підприємством, установою та організацією є підприємство, установа та організація, що одночасно відповідають вимогам, установленим у пп. 133.4.1 ПК, зокрема унесені контролюючим органом до Реєстру неприбуткових установ та організацій.
Пунктом 46.2 ПК визначено, що неприбуткові підприємства, установи та організації подають Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації (далі – Звіт) за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 17.06.16 р. № 553 (професійні спілки, їх об’єднання та організації профспілок, утворені в порядку, визначеному законом, звітують у разі порушень п. 133.4 ПК).
У рядках 1.1–1.16 Звіту відображаються доходи, отримані неприбутковими організаціями, а у рядках 2.1 - 2.6 Звіту – суми витрат. При цьому у зазначених рядках показники заповнюються з огляду на особливості діяльності неприбуткової організації відповідно до закону, що регулює діяльність такої неприбуткової організації.
Згідно зі ст. 4 Закону України від 16.07.99 р. № 996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» бухгалтерський облік та фінансова звітність ґрунтуються, зокрема, на принципі відповідності доходів і витрат. При цьому доходи і витрати відображаються в бухгалтерському обліку та фінансовій звітності в момент їх виникнення незалежно від дати надходження або сплати коштів.
Зважаючи на зазначене, формування доходів та витрат, що зазначаються у рядках 1.1 - 1.16 та 2.1 – 2.6 Звіту, здійснюється за правилами бухгалтерського обліку, тобто в момент їх виникнення незалежно від дати надходження або сплати коштів.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Pravila-formirovaniya-doxodov-i-rasxodov-dlya-nepribylnyx-uchrezhdenij.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!