Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи необхідно отримувати дозвіл на спеціальне використання надр, якщо вже є дозвіл на спеціальне використання підземних вод?

January 26, 2016

Відповідно до Водного кодексу України підземні води належать до державного водного фонду України, а згідно з Кодексом про надра вони є частиною надр (є корисними копалинами загальнодержавного значення відповідно до Переліку корисних копалин загальнодержавного значення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 12.12.94 № 827).
Таким чином, при використанні підземних вод, слід керуватися водним законодавством і законодавством про надра. Відповідно до Кодексу про надра передбачено отримання спеціального на користування надрами.
Отже, необхідно отримати дозвіл на спеціальне користування надрами,, який надає право на видобування підземних вод, а також дозвіл на спеціальне водокористування – право на їх використання. 

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/CHi-neobxidno-otrimuvati-dozvil-na-specialne-vikoristannya-nadr-yakshho-vzhe-ye-dozvil-na-specialne-vikoristannya-pidzemnix-vod-13032.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!