Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Деякі питання щодо роботи системи електронного адміністрування ПДВ: відповідає ДФС

August 19, 2015

ДФС надала відповіді на ряд питань щодо роботи системи електронного адміністрування ПДВ, зокрема:

1) При  реєстрації  податкової  накладної  по  с/г  реалізації  кошти  помилково  були перераховані  на основний електронний  рахунок. Які  подальші  дії, якщо  потрібно було їх перерахувати на додатковий електронний рахунок?
Додатковий електронний рахунок призначений для перерахування коштів на спеціальні рахунки с/г підприємств. Щоб повернути кошти з основного рахунку потрібно подати додаток 4 до податкової декларації. Якщо на дату подання податкової декларації з ПДВ сума коштів на рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ платника податку перевищує суму, що підлягає перерахуванню до бюджету відповідно до поданої декларації, платник податку має право подати до контролюючого органу у складі такої декларації заяву (додаток 4 до декларації), відповідно до якої такі кошти підлягають перерахуванню на поточний рахунок такого платника податку, реквізити якого платник зазначає в заяві, у сумі залишку коштів, що перевищує суму податкового боргу з податку та суму узгоджених податкових зобов’язань з податку.

2) Чи має право платник задекларувати в звітному періоді рядок 20.2, якщо за попередній період платником не відображено поле А дод.2?
Варто зазначити, що показники формули обраховуються з 1 липня, при цьому формула збільшується на суму непогашеного від’ємного значення попередніх звітних періодів на кінець поточного звітного періоду. Таке значення переноситься до р.20.2 розділу ІІІ декларації за липень 2015 року з рядка 31 розділу IV декларації за червень 2015 року (форма декларації 0110), незалежно від наявності чи відсутності суми, вказаної і текстовому полі «а» перед таблицею 1 додатка 2 до декларації за червень 2015 року, незалежно від її розміру.

3) Що береться за базу для нарахування штрафу: відсотки від суми ПДВ чи просто розмір ПДВ у розрахунку коригування, не звертаючи уваги на від’ємний показник?
Порушення платниками ПДВ граничних термінів реєстрації податкових накладних, що підлягають наданню покупцям - платникам ПДВ та розрахунків коригування до таких податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 10 до 50 відсотків (залежно від кількості протермінованих днів) від суми ПДВ в таких податкових накладних/розрахунках коригування. Ці норми не застосовуються до накладних/розрахунків коригувань складених до 1 жовтня 2015 року.

За матеріалами офіційного порталу ДФС.

Новини за темою:
Що змінилося у системі електронного адміністрування ПДВ для с/г підприємств?
Як використовувати додатковий електронний рахунок?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!