Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Небанківським установам заборонять проводити валютно-обмінні операції

January 21, 2015

НБУ прийняв рішення ініціювати виключення небанківських фінансових установ із переліку установ, що мають право здійснювати валютно-обмінні операції. Для цього НБУ розробив відповідні зміни до Декрету Кабінету Міністрів України “Про систему валютного регулювання і валютного контролю”.
Зосередження цього права виключно у банках дасть змогу упорядкувати проведення таких операцій на готівковому сегменті валютного ринку України та забезпечить безпеку та прозорість їх проведення.
Закриття небанківських обмінних пунктів не завдасть суттєвих проблем населенню під час проведення валютно-обмінних операцій, оскільки 99 % від обсягу всіх валютно-обмінних операцій здійснюється банками.
Крім цього, НБУ розробив два законопроекти, якими передбачено врегулювання податкових питань, що виникають у банків під час роботи з проблемними кредитами.
Пропонується звільнити від оподаткування суми страхових виплат, що отримують банки у разі неповернення наданих ними кредитів, а також звільнити від оподаткування ПДВ операції банків з відчуження заставного майна за проблемними кредитами. Поняття “списання” та “анулювання” боргу будуть чітко розмежовані, тоді банки зможуть безперешкодно укладати угоди з відчуження проблемної заборгованості. 
За матеріалами офіційного Інтернет-порталу НБУ.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!