Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

ПДВ-рахунки: бути чи не бути?

November 27, 2014

З метою забезпечення функціонування системи електронного адміністрування ПДВ в Державній казначейській службі України затверджено Зміни до Плану рахунків бухгалтерського обліку виконання державного та місцевих бюджетів (далі - План рахунків) та Зміни до Інструкції по застосуванню Плану рахунків бухгалтерського обліку виконання державного та місцевих бюджетів, затверджених наказом Держказначейства від 28.11.2000 р. № 119.

Так, у Плані рахунків у 3 класі рахунків розділ 37 “Рахунки інших клієнтів та банків” доповнено новою групою “375 Інші спеціальні рахунки” та рахунком 3751 П “Рахунки з електронного адміністрування податку на додану вартість”.

Цей рахунок призначений для обліку руху сум ПДВ, які сплачуються платниками податків.

За кредитом рахунку проводиться зарахування сум ПДВ, сплаченого платниками податків.

За дебетом рахунку проводиться перерахування сум ПДВ до держбюджету та/або на спеціальний рахунок платника податку.

Крім цього,  у класі 9 рахунків розділ 95 “Розрахункові документи, не оплачені в строк” доповнено новою групою“955 Розрахункові документи за коштами інших клієнтів, не оплачені в строк” та рахунком 9551 А “Розрахункові документи за коштами інших клієнтів, які підлягають оплаті”.

Цей рахунок призначений для обліку розрахункових документів, не сплачених в строк, за узгодженими податковими зобов’язаннями платника податку, до державного бюджету та/або на спеціальний рахунок платника податку.

За дебетом рахунку проводяться суми розрахункових документів, не сплачених в строк, за узгодженими податковими зобов’язаннями платника податку, до держбюджету та/або на спеціальний рахунок платника податку у зв’язку із відсутністю коштів на рахунках, з яких належить списати зазначені суми.

За кредитом рахунку проводяться суми розрахункових документів, по яких проведено сплату з відповідного рахунку за коштами ПДВ, перерахованими до держбюджету та/або на спеціальний рахунок платника податку.

Наказ Держказначейства від 11.11.14 р. № 309 набув чинності з дня прийняття.

Новини за темою:

Коаліційна угода передбачає відміну електронного адміністрування ПДВ (ПОВНИЙ ТЕКСТ)

Електронне адміністрування ПДВ: докладніше про нововведення

Електронне адміністрування ПДВ: готуємось до впровадження

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!