Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

ПДВ при безоплатній передачі товарів/послуг

October 2, 2017

ДФС нагадала,що суми ПДВ, нараховані (сплачені) платником податку у зв'язку із придбанням продовольчих та господарських товарів, що будуть використовуватись для поточних потреб загального використання, включаються до складу податкового кредиту за умови наявності відповідного підтвердження (податкові накладні/розрахунки коригування до таких податкових накладних, зареєстровані в ЄРПН, інші документи, передбачені п. 201.11 ПК).
Якщо вартість зазначених товарів включається до складу витрат та, відповідно, до вартості товарів/послуг, операції з постачання яких є об'єктом оподаткування та пов'язані з отриманням доходів, такі товари/послуги визначаються такими, що призначаються для використання/використані в господарській діяльності, і додатково нарахування податкових зобов'язань за правилами, встановленими п. 198.5 ПК, не здійснюється.
Щодо обкладення ПДВ операції з безоплатної передачі товарів/послуг для проведення маркетингових/рекламних заходів:
•    якщо вартість товарів (послуг), придбаних/виготовлених для проведення маркетингових/рекламних заходів (у т. ч. для безоплатного розповсюдження) безпосередньо заявником або через інших осіб, включається до вартості продажу готової продукції (товарів/послуг), яка використовується в оподатковуваних операціях, пов'язаних з отриманням доходів, то вважається, що такі товари (послуги) призначаються для використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності такого платника податку, а тому податкові зобов'язання з ПДВ відповідно до п. 185.1, 198.5 ПК під час здійснення операцій з безоплатного розповсюдження товарів (послуг) рекламного призначення не нараховуються.

Лист ДФС від 21.09.17 р. № 2017/ІПК/26-15-12-01-18.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!