Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ ввів обмеження з валютних переказів

September 20, 2013

Установлено, що надходження коштів в інвалюті в межах України на поточний рахунок в інвалюті фізичної особи (резидента або нерезидента) здійснюється виключно шляхом переказу коштів в інвалюті з іншого власного рахунку або шляхом унесення готівки власником рахунку.
Зазначена вимога не поширюється на операції:
– із зарахування процентів, нарахованих за залишком коштів на власному поточному або вкладному (депозитному) рахунках;
– з казначейськими зобов`язаннями України та облігаціями внутрішньої державної позики;
– з купівлі-продажу, обміну (конвертації) інвалюти у випадках, установлених законодавством України, в тому числі нормативно-правовими актами Нацбанку;
– з валютою, одержаною в порядку спадкування;
– за договорами дарування;
– з повернення коштів (помилково перерахованих або надмірно сплачених).
Внесення готівкової інвалюти на поточний рахунок фізособи-нерезидента здійснюється на підставі документів, що підтверджують джерела її походження.
Зарахування інших надходжень в інвалюті в межах України, передбачених законодавством України, на поточний рахунок в інвалюті фізичної особи (резидента або нерезидента) не дозволяється.
Уповноважений банк зобов`язаний здійснити продаж таких надходжень на міжбанківському валютному ринку України та зарахувати гривневий еквівалент від продажу інвалюти на поточний рахунок в національній валюті фізособи (резидента або нерезидента).

Постанова правління НБУ від 16.09.13 р. № 365 набуде чинності з дня її офіційного опублікування. Готується до опублікування у «Офіційному віснику України» від 24.09.13 р. № 71.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!