Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ збільшив граничну суму розрахунків електронними грошима

July 29, 2015

НБУ затвердив постанови від 24.07.15 р. № 480 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" (далі – Постанова № 480) та № 481 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України з питань здійснення операцій з електронними грошима" (далі – Постанова № 481).
Зокрема Постановою № 480 визначено умови внесення до Реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учаcників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури відомостей про міжнародні системи інтернет-розрахунків (такі як PayPal, ApplePay, GoogleWallet та ін.).
Також документом уточнюються вимоги до документів учасників ринку платіжних послуг в частині фінансового моніторингу, що підвищить прозорість розрахунків та унеможливить проведення незаконних операцій.
Крім того, спрощено процедуру отримання небанківськими фінансовими установами ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків та процедуру реєстрації учасників міжнародних платіжних систем, створених нерезидентами завдяки оптимізації переліку документів, що мають подаватися цими особами до НБУ, та процедури їх розгляду.
Цією постановою також урегульовано питання використання надавачами платіжних послуг торговельних марок, що відрізняються від їх офіційного найменування, під час надання послуг з переказу коштів. Відповідно до документа, надавачі платіжних послуг мають зазначати найменування платіжної системи, послуги якої вони надають, перед цією маркою під час надання відповідних послуг або їх рекламування (у документах на переказ, квитанціях, рекламній продукції тощо), а також повідомити про використання таких торговельних марок НБУ.
Постановою № 481, зокрема, передбачено можливість здійснення розрахунків електронними грошима, випущеними за межами України, для їх використання в міжнародній системі інтернет-розрахунків за умови, що введення/виведення коштів до/з такої системи здійснюється виключно з/на рахунків/рахунки в банках.
Крім того, відповідно до Постанови № 481 НБУ збільшив граничну суму розрахунків електронними грошима протягом календарного року (з 35 000 до 62 000 грн.), а також суму електронних грошей, що перебувають на електронних пристроях у розпорядженні користувача, що дасть змогу зробити використання електронних грошей більш комфортним та розширить можливості для розрахунків.

Постанови НБУ від 24.07.15 р. № 480 та № 481 набирають чинності з 29.07.15 р.

Новини за темою:
НБУ спростив порядок проведення банками валютних операцій
Уточнено Порядок видачі НБУ ліцензій на розміщення інвалюти за кордоном

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!