Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ врегулював механізм повернення строкових депозитів

August 18, 2015

Внесено зміни до Положення про порядок здійснення банками України вкладних (депозитних) операцій з юридичними і фізичними особами.
Так, встановлено, що за договором банківського вкладу (депозиту) на вимогу банк зобов`язаний видати вклад або його частину та нараховані проценти на першу вимогу вкладника.
За договором банківського строкового вкладу (депозиту) банк зобов`язаний видати вклад та нараховані проценти за цим вкладом із спливом строку, визначеного у договорі банківського вкладу (депозиту).
Повернення вкладникові банківського строкового вкладу (депозиту) та нарахованих процентів за цим вкладом на його вимогу до спливу строку або до настання інших обставин, визначених договором, можливе виключно у випадках, коли це передбачено умовами договору банківського строкового вкладу (депозиту).
Також із Положення виключено норми щодо поділу ощадних (депозитних) сертифікатів на купонні, безкупонні та процентні як такі, що не узгоджуються з порядком повернення строкового вкладу та процентів за ним.
Постанова НБУ від 12.08.15 р. № 520 набула чинності з 15.08.15 р. (Офіційне інтернет-представництво НБУ від 14.08.15 р.).

Новини за темою:
Депозитний закон: що він означає для вкладників
НБУ про повернення банківських строкових вкладів за договорами, укладеними до 06.06.15 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!