Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ упорядкував застосування заходів впливу за порушення діяльності платіжних систем

January 28, 2016

Затверджено зміни до Положення про застосування Національним банком України заходів впливу за порушення об'єктами нагляду (оверсайта) законодавства України з питань діяльності платіжних систем в Україні.

Ці зміни прийнято з метою удосконалення порядку застосування заходів впливу за порушення законодавства України до об'єктів нагляду (оверсайта), якими відповідно до ст. 41 Закону “Про платіжні системи та переказ коштів в Україні” є платіжні організації платіжних систем, клірингові та процесингові установи, учасники платіжних  систем, інші особи, уповноважені надавати окремі види послуг або здійснювати операційні та інші технологічні функції в платіжних системах.

Заходи впливу до об’єктів нагляду (оверсайта) застосовуються  НБУ з метою запобігання їх ризиковій діяльності, що загрожує інтересам користувачів.

Зокрема, передбачено:

- віднесення до компетенції Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем застосування заходів впливу у вигляді виключення з реєстру платіжних систем та заборони здійснення діяльності;

- врегулювання питання відповідальності об’єктів нагляду (оверсайта) за невиконання рішення Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем.

Постанова НБУ від 25.01.16 р. № 30 набуде чинності з 28.01.16 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!