Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ уніфікував порядок проведення платежів на користь нерезидентів

September 10, 2015

НБУ встановив вимоги до платежів в національній валюті на користь нерезидентів, аналогічні вимогам до платежів в інвалюті.
Так, уніфіковано порядок перерахування коштів у гривнях на кореспондентські рахунки банків-нерезидентів за дорученням клієнтів-резидентів. Це стосується операцій за договорами, укладеними резидентами з нерезидентами. Уповноважені банки, що здійснюватимуть таку операцію, мають попередньо зарахувати кошти на окремий аналітичний рахунок. Відтепер кошти буде переказано на рахунок банка-нерезидента не раніше четвертого операційного дня  після того, як уповноважений банк внесе інформацію про заплановану операцію у відповідний реєстр та надасть його НБУ. Наразі такий порядок застосовується до аналогічних операцій в інвалюті.
Водночас забороняється здійснювати такі операції, якщо ці кошти в гривнях було залучено клієнтами-резидентами у формі кредиту. Аналогічна вимога вже діє щодо здійснення операцій з купівлі валюти.

Постанова НБУ від 09.09.15 р. № 593 набула чинності з 10.09.15 р. («Офіційне інтернет-представництво НБУ» від 09.09.15 р.).

Новини за темою:
Нацбанк пом’якшив до 4 грудня 2015 року низку валютних обмежень
НБУ встановив ліміт на переказ інвалюти протягом місяця

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!