Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ розширив критерії визначення банків, що належать до іноземних банківських груп

January 12, 2016

Внесено зміни до рішення Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем від 31.12.15 р. № 657, якими розширено критерії визначення групи "Банки іноземних банківських груп".
Після оприлюднення нових критеріїв поділу банків на групи були опрацьовані питання щодо практичного застосування таких підходів із користувачами статистичної звітності. З урахуванням пропозицій прийнято рішення розширити критерії таким чином, щоб групування банків більшою мірою відображало джерела походження капіталу та запроваджену в групі структуру системи корпоративного управління. Відповідно до нових критеріїв, до групи "Банки іноземних банківських груп" відносяться установи, контрольні пакети акцій яких належать іноземним банкам або іноземним фінансово-банківським групам, у власності яких є контрольний пакет акцій щонайменше ще однієї банківської установи.
Розподіл банків на групи використовується НБУ виключно з метою аналізу для визначення загальних тенденцій банківської системи України. Такий розподіл не використовується безпосередньо для нагляду за банками та не впливає на вимоги до їх діяльності.
Повний перелік груп банків на 2016 рік знаходиться на офіційному інтернет-представництві НБУ.

За матеріалами офіційного інтерент-представництва НБУ.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!