Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ планує дозволити небанківським установам здійснювати інкасацію

September 22, 2015

НБУ розроблено проект постанови "Про затвердження Положення про порядок видачі юридичним особам ліцензій на надання банкам послуг з інкасації, оброблення та зберігання готівки" (далі – Положення).
Розроблення Положення має на меті запровадження аутсорсингу в готівковому обігу та залучення небанківських установ до надання банкам послуг з інкасації, оброблення та зберігання готівки. Це потребує оптимізації процесів готівкового обігу з урахуванням сучасного світового досвіду, який передбачає можливість залучення спеціалізованих компаній (СІТ-компаній) до процесів аутсорсингу в сфері готівкового обігу.
Банки зможуть обирати для себе оптимальніший варіант – або самостійно здійснювати інкасацію, оброблення та зберігання готівки, або залучати спеціалізовані компанії.
Надання прав юридичним особам на обслуговування готівки сприятиме створенню на ринку послуг з інкасації, оброблення та зберігання готівки рівноправного конкурентного середовища, зниженню тарифів за надання послуг з інкасації та зменшенню ціни на оброблену готівку. Крім того, аутсорсинг дасть змогу знизити рівень витрат банків за рахунок укрупнення готівкових потоків і їх концентрації в касових центрах спеціалізованих компаній.
З метою запобігання неконтрольованим процесам на готівковому ринку контроль за додержанням вимог Положення здійснюватиме НБУ.

За матеріалами офіційного інтернет-представництва НБУ.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!