Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ опублікував показники фінансової діяльності банківської системи за 2015 рік

May 17, 2016

Національний банк України опублікував показники фінансової діяльності банківської системи за минулий рік.
 «Цього року на підготовку щорічних даних банки витратили більше часу, ніж зазвичай.  Ця ситуація пов'язана з переходом банківської системи України на облік за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) у 2015 році, який банки завершували з початку грудня 2015 року до кінця березня 2016 року. Одночасно з підготовкою  річної звітності до 30 квітня готувалися й звіти за перший квартал поточного  року, - пояснив  директор департаменту бухгалтерського обліку Національного банку України Богдан Лукасевич. – Крім того, за останні роки в банківській системі накопичилися розходження між показниками фінансової звітності, що складалася за національними вимогами та МСФЗ. Тому ми пішли назустріч банкам, які узгоджували усі ці розбіжності, та надали їм час для підготовки відповідної звітності. Адже важливо показати реальну  картину справ у банках».
Через перехід до МСФЗ некоректно порівнювати показники минулого року з попередніми періодами, навіть у рамках цієї звітності порівняння показників різних банків не завжди покаже об’єктивну картину. Адже минулого року була проведена діагностика 20 найбільших за розміром активів банків, до яких були висунуті особливі вимоги щодо формування резервів. Це вплинуло і на капітал, і на фінансовий результат як вищезазначених банків, так і  на 20 наступних найбільших за розміром активів банків, діагностика яких зараз завершується. 
Показники квартальної фінансової діяльності будуть оприлюднені Національним банком 19 травня 2016 р.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Nacionalnyj-bank-Ukrainy-opublikoval-pokazateli-finansovoj-deyatelnosti-bankovskoj-sistemy-2015-goda.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!