Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ про передачу зразків банкнот нацвалюти на Донбасі

December 26, 2014

Враховуючи соціально-політичну ситуацію, що склалася в Донецькому і Луганському регіонах, є обставини, при яких правління НБУ в Донецькій і Луганській областях не мають можливості прийняти від банків (філій, відділень), що ліквідуються або припиняють свою діяльність внаслідок реорганізації, або згідно з постановою НБУ "Про призупинення здійснення фінансових операцій" (далі - Постанова № 466), зразки банкнот гривень та повернути їм зобов`язання.

В той же час, у разі відсутності примірників зобов`язання, банки (філії, відділення) передають зразки банкнот до територіальних управлінь в інших регіонах України, з якими укладено договір про касове обслуговування. Передавання зразків банки оформлюють актом про передавання-приймання, в якому зазначається номінал, кількість та сума зразків банкнот гривні.

Територіальні управління відправляють зразки банкнот, що не затребувані банками, до Центрального сховища.

В свою чергу, банки (філії, відділення), що припиняють свою діяльність відповідно до Постанови № 466 на території Донецької та Луганської областей, після передавання зразків банкнот згідно з актом про передавання-приймання, інформують засобами електронного повідомлення НБУ в Донецькій або Луганській областях, які тимчасово розташовані в м. Києві, про факт передавання зразків банкнот національної валюти до іншого територіального управління.

Електронна адреса НБУ в Донецькій або Луганській областях залишилася без змін.

Лист НБУ від 24.12.14 р. № 11-213/77286.

 

Новини за темою:

Нацбанк призупинив всі фінансові операції на території Донбасу.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!