Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Наставництво над дітьми буде узаконено

July 13, 2016

Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 4784 «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» щодо наставництва над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування».
Законопроектом визначається, що наставництвом є добровільна безкоштовна діяльність наставника з надання дитині-сироті, дитині, позбавленій батьківського піклування, яка проживає в установі для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, індивідуальної підтримки і допомоги в підготовці до самостійного життя.
Головна відмінність наставництва від усиновлення або інших сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, полягає в тому, що між наставником і дитиною не виникає сімейних або будь-яких інших правових відносин. У той же час, наставник допомагає дитині в засвоєнні норм, моделей поведінки, прийнятих в суспільстві з метою подальшої адаптації дитини до життя в соціумі.
Ухвалення законопроекту забезпечить нормативно-правове регулювання діяльності з наставництва, яка розвивається в Україні з 2010 року.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Nastavnichestvo-nad-detmi-budet-uzakoneno

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!