Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порушення авторських прав може привести до великих штрафів

May 18, 2016

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 4629, «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту авторського права і суміжних прав в мережі Інтернет».
Як відомо з документа проекту закону, після звернення правовласника сайт або хостинг змушений буде протягом 24 годин задовольнити скаргу з приводу порушення прав суб'єкта або його представника.
Невиконання власником сайту або постачальником послуг хостингу вимог з видалення або запобігання доступу до інформації, що порушує авторське право, і/або ненадання власником сайту інформації, що ідентифікує користувача, який розмістив на сайті інформацію, порушує авторське право і/або суміжні права, або ненадання постачальником послуг хостингу інформації, що ідентифікує власника сайту, який використовує послуги постачальника послуг хостингу для розміщення та надання доступу до інформації, що порушує авторське право і/ бо суміжні права, може спричинити за собою накладення штрафу від 500 до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 8,5 тис. грн. до 17 тис. грн.
Якщо ж дії, передбачені ч. 1 цієї статті, вчинені повторно протягом року, то це може привести до штрафу від тисячі до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17 тис. грн. до 34 тис. грн.
Також пропонується доповнити чинний закон тим, що, в разі його прийняття, суб'єкт авторського права або його уповноважений представник в разі виявлення інформації, що, на його думку, порушує його авторські права і/або суміжних прав в Інтернеті, незалежно від прийняття інших способів захисту своїх прав, має право звернутися до власника сайту зі скаргою, яка містить вимогу про видалення або неможливості доступу до цієї інформації.
Власник сайту не несе відповідальність за порушення авторського права з інформацією, розміщеною користувачем сайту і щодо якого подано скаргу, в разі, якщо він, по-перше, невідкладно, але не пізніше ніж через 24 години з моменту отримання від суб'єкта авторського права скарги, яка відповідає вимогам, передбаченим у ч. 13 цієї статті, видаляє або унеможливлює доступ до інформації, щодо якої отримано скаргу, і по-друге, вживає необхідних заходів для запобігання порушень авторського права і/або суміжних прав в Інтернеті тими ж або іншими користувачами сайту, в т.ч. перешкоджає повторному розміщенню на сайті інформації, яка була видалена або доступ до якої був неможливим.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Narushenie-avtorskix-prav-mozhet-privesti-k-bolshim-shtrafam.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!