Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Наркотики у закладах охорони здоров`я

May 17, 2013

Кабмін затвердив порядок придбання, перевезення, зберігання, відпуску, використання та знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров`я. 
Під час приймання зазначених препаратів відповідальна особа зобов`язана дотримуватися вимог, установлених МОЗ. 
У разі, коли під час приймання зазначених препаратів у закладі охорони здоров`я встановлюються факти, зокрема нестачі таких препаратів, порушення цілісності їх упаковки, невідповідності кількості місць, зазначених у супровідному документі, утворена керівником закладу охорони здоров`я комісія оформляє відповідний акт у трьох примірниках, які засвідчуються підписами її членів, що скріплюються печаткою закладу охорони здоров`я. 
Неякісні лікарські засоби, відкриті ампули, флакони з невикористаними залишками препаратів або ті, що пошкоджені і стали непридатними для використання або повернуті від хворого, якому медична допомога надається в стаціонарних умовах, підлягають знищенню в установленому законодавством порядку. 
Зберігання у фармацевтичних (аптечних) закладах здійснюється в обсягах, що не перевищують місячної потреби закладу в них. Дані препарати забороняється зберігати в торговельному залі. Також забороняється відпуск з фармацевтичних (аптечних) закладів твердих форм лікарських засобів, що містять наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори, упакованих безпосередньо в папір чи целофан.

Постанова КМУ від 13.05.13 р.  333 набуде чинності з дня опублікування

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!