Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Податковий кредит: особливості формування

June 8, 2017

Нормами та положеннями Митного кодексу тимчасова митна декларація не визнається як документ, подання якого завершує митне оформлення випуску товарів для вільного обігу на митній території України (далі – МТУ).
Відповідно до п. 198.2 ПК для операцій з увезення на МТУ товарів датою віднесення сум податку до податкового кредиту є дата сплати податку за податковими зобов’язаннями згідно з п. 187.8 ПК, яким визначено, що датою виникнення податкових зобов'язань у разі ввезення товарів на МТУ є дата подання митної декларації для митного оформлення.
Пунктом 201.12 ПК визначено, що в разі ввезення товарів на МТУ документом, що посвідчує право на віднесення сум податку до податкового кредиту, вважається митна декларація, оформлена відповідно до вимог законодавства, яка підтверджує сплату податку.
Крім того, відповідно до п. 198.6 ПК не відносяться до податкового кредиту суми податку, сплаченого (нарахованого) у зв’язку з придбанням товарів/послуг, не підтверджені зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних податковими накладними чи не підтверджені митними деклараціями, іншими документами, передбаченими п. 201.11 ПК.
Указані норми діють протягом усього періоду дії ПК з урахуванням унесених в подальшому змін.
Таким чином, при здійсненні операцій з увезення товарів на МТУ формування податкового кредиту з ПДВ здійснюється лише за умови наявності належним чином оформленої митної декларації, яка засвідчує завершення митного оформлення випуску товарів для вільного обігу на МТУ.

Лист ДФС від 25.05.17 р. № 367/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!