Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Податковий компроміс: як його розуміти

January 20, 2015

Затверджено Методичні рекомендації щодо особливостей уточнення податкових зобов`язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу (далі – Методичні рекомендації), які визначають порядок дій контролюючих органів при виконанні положень підрозд. 92 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу.

Методичні рекомендації носять виключно рекомендаційний та роз`яснювальний характер щодо єдиного розуміння процедури застосування податкового компромісу, зокрема, роз’яснюються окремі положення режиму податкового компромісу та порядок заповнення уточнюючих розрахунків.

Нагадаємо, податковий компроміс – це режим звільнення від юридичної відповідальності платників податків та/або їх посадових (службових) осіб за заниження податкових зобов`язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням строків давності, встановлених статтею 102 Кодексу.

Податковий компроміс розповсюджується виключно на факти заниження податкових зобов`язань з податку на додану вартість (у зв`язку із завищенням податкового кредиту) та податку на прибуток (у зв`язку із завищенням витрат, що враховуються при визначенні об`єкта оподаткування).

Наказ ДФС від 17.01.15 р. № 13 набув чинності з дня прийняття.

[d2069] 

Новини за темою:
Закон про податковий компроміс уже в дії

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!