Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Податкові також хочуть перевіряти нарахування зарплати

October 30, 2013

Трудові відносини громадян регулюються, зокрема КЗпП, Законом України від 24.03.95 р. № 108/95-ВР "Про оплату праці" та іншими нормативними актами.
Відповідно до ст. 2 КЗпП громадяни України мають право на працю, тобто на одержання роботи з оплатою праці не нижче встановленого державою мінімального розміру.
Джерелом коштів на оплату праці працівників госпрозрахункових підприємств є частина доходу та інші кошти, одержані внаслідок їх господарської діяльності.
За порушення законодавства про оплату праці винні особи притягаються до дисциплінарної, матеріальної, адміністративної та кримінальної відповідальності згідно з законодавством.
У разі отримання інформації про використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин та виплати роботодавцями доходів у вигляді заробітної плати без сплати податків до бюджету органи ДПС здійснюють фактичну перевірку без попередження платника податків (особи).
Ненарахування, неутримання та/або несплата (неперерахування) податків платником податків, у тому числі податковим агентом, до або під час виплати доходу на користь іншого платника податків, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25 % суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету. Ті самі дії, вчинені повторно протягом 1095 днів – 50 % суми податку, а якщо ті самі дії вчинені протягом 1095 днів втретє та більше – 75 % суми податку.

Лист Міндоходів від 15.04.13 р. 730/6/99-99-18-15.

На дану тему пропонуємо почитати консультацію юриста в «БАЛАНС» № 80 від 07.10.13 р. «За невиплату зарплати роботодавці поплатяться серйозними штрафами», ПР № 14, 2013 р. «Порушення законодавства про працю: види відповідальності», а також ПР № 13, 2013 р. «Трудові відносини та оплата праці: практичні рекомендації на кожен день».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!