Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Податкові канікули для окремих категорій платників податку на прибуток

March 22, 2017

На період до 31 грудня 2021 року запроваджено нові податкові канікули із ставкою податку у розмірі 0 % – для платників податку на прибуток, у яких річний дохід, визначений за правилами бухобліку за останній річний звітний період, не перевищує 3 млн грн. та розмір нарахованої за кожний місяць звітного періоду зарплати кожному з працівників, які перебувають з платником податку у трудових відносинах, є не меншим як 2 МЗП (6 400 грн).
Крім цього такі платники податку на прибуток мають відповідати одному із визначених критеріїв:
– утворені в установленому законом порядку після 01.01.17 р.;
– діючі, у яких протягом трьох послідовних попередніх років (або протягом усіх попередніх періодів, якщо з моменту їх утворення минуло менше трьох років) щорічний обсяг доходів задекларовано в сумі, що не перевищує 3 млн грн., та у яких середньооблікова кількість працівників протягом цього періоду становила від 5 до 20 осіб;
– які були зареєстровані платниками єдиного податку в установленому законодавством порядку в період до 01.01.17 р. та у яких за останній календарний рік обсяг виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) становив до 3 млн грн. та середньооблікова кількість працівників становила від 5 до 50 осіб.
При цьому платники податку цієї категорії у будь-якому звітному періоді досягли показників щодо отриманого доходу, середньооблікової чисельності або середньої заробітної плати працівників, з яких хоча б один не відповідає визначеним критеріям, то такі платники податку зобов’язані оподаткувати прибуток, отриманий у такому звітному періоді, за базовою ставкою 18 %.
Запровадження податкових канікул для платників податку на прибуток передбачено п. 44 підрозд. 4 розд. ХХ ПК.
Дія цього пункту не поширюється на СГ, які:
1) утворені після 01.01.17 р. шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), приватизації та корпоратизації;
2) здійснюють діяльність у сфері розваг, визначену в пп. 14.1.46 ПК; виробництво, оптовий продаж, експорт, імпорт підакцизних товарів; виробництво, оптовий та роздрібний продаж пально-мастильних матеріалів; видобуток, серійне виробництво та виготовлення дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, у тому числі органогенного утворення; фінансову та страхову діяльність (група 64–66 КВЕД ДК 009:2010); діяльність з обміну валют; видобуток та реалізацію корисних копалин загальнодержавного значення; операції з нерухомим майном (група 68); поштову та кур'єрську діяльність (група 53); діяльність з організації торгів (аукціонів) виробами мистецтва, предметами колекціонування або антикваріату; діяльність із надання послуг у сфері телебачення і радіомовлення відповідно до Закону від 21.12.93 р. № 3759-XII «Про телебачення і радіомовлення»; охоронну діяльність; зовнішньоекономічну діяльність (крім діяльності у сфері інформатизації); виробництво продукції на давальницькій сировині; оптову торгівлю і посередництво в оптовій торгівлі; діяльність у сфері виробництва та розподілу електроенергії, газу та води; діяльність у сферах права та бухгалтерського обліку (група 69); діяльність у сфері інжинірингу (група 71).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Novye-nalogovye-kanikuly-dlya-otdelnyx-kategorij-platelshhikov-naloga-na-pribyl.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!