Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Податковий тиск на платників податків буде знижено вже з 1 вересня

August 12, 2015

З 1 вересня набуде чинності Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків».
Згідно із Законом, тимчасово, до 31 грудня 2016 року включно, платникам податків з обсягом доходів або операцій до 20 млн. грн. штрафи, нараховані на суми податкового зобов`язання, які платник податків сплатив без оскарження податкового повідомлення-рішення, скасовуються протягом 10 днів із дня сплати податкового зобов`язання. Також платникам дозволено не нараховувати пеню при самостійному нарахуванні суми грошового зобов`язання впродовж 90 днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов`язання.
Крім цього, вартісний критерій віднесення матеріальних активів до основних засобів підвищено з 2500 до 6000 грн.
Також Мінфіну передано повноваження із надання узагальнуючих податкових консультацій з обов`язковим їх оприлюдненням на офіційному сайті відомства.
Контролюючим та іншим державним органам заборонено використовувати акт перевірки як основу для висновків про відносини платника податків із контрагентами у разі, якщо платникові за результатами здавання акту не вручене податкове повідомлення-рішення.
За наявності письмового звернення платника податків замість документальної невиїзної перевірки може проводитися документальна виїзна перевірка.

Закон України від 17.07.15 р. № 655-VIII набуде чинності з 01.09.15 р. (”Голос України” від 12.08.15 р. № 147).

Новини за темою:
Президент підписав низку законів щодо лібералізації податкового законодавства

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!