Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Податкова знижка на навчання у 2017 році: нові правила застосування

September 7, 2017

З 2017 року до податкової знижки включається сума коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів. Витрати на навчання в іноземних закладах освіти не можуть бути включені до податкової знижки.
У разі якщо член сім’ї першого ступеня споріднення, за кого оплачують навчання, отримує заробітну плату, це не є перешкодою для отримання права на знижку. Такий член сім’ї паралельно з навчанням може працювати, отримуючи зарплату, при цьому його родич, який оплачує навчання, права на знижку не втрачатиме.
Членами сім’ї фізособи першого ступеня споріднення вважаються її батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені. Інші члени сім’ї фізособи вважаються такими, що мають другий ступінь споріднення.
Немає вартісного обмеження для суми коштів, сплачених за навчання. До 1 січня 2017 року до податкової знижки за кожен місяць навчання можна було включати лише суму, установлену за правилами пп. 169.4.1 Податкового кодексу (далі –ПК), тобто в розмірі, що не перевищував прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи станом на 1 січня звітного року, помноженого на 1,4 й округленого до найближчих 10 грн. (у 2016 році – 1 930 грн.). Тепер сума податкової знижки не залежатиме від вартості навчання.
Крім цього, з 2017 року збільшено до трьох мінімальних заробітних плат суму, яку юридична чи фізична особа може сплатити за навчання іншої фізособи у вищих та професійно-технічних вітчизняних закладах навчання без обкладення такої суми ПДФО, а також скасовано необхідність особі, яка навчається, відпрацювати 3 роки в особи, яка заплатила за таке навчання.
Скористатися знижкою можна буде при поданні декларації про майновий стан і доходи у 2018 році за 2017 рік не пізніше 31 грудня 2018 року.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!