Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Податкова декларація з ПДВ та додатки до неї: в гривнях з копійками чи без копійок?

July 6, 2016

Обсяги з постачання/придбання та суми ПДВ у податковій декларації з ПДВ (далі – декларація) проставляються в гривнях без копійок з відповідним округленням за загальновстановленими правилами. 
Разом з цим слід зазначити, що з метою мінімальних відхилень обсягів постачання/придбання та сум ПДВ необхідно заповнювати показники в розрізі контрагентів у гривнях з копійками, зокрема, у додатках:

  • «Розрахунок коригування сум податку на додану вартість (Д1) – додаток 1 до декларації»;
  • «Довідка про суму від’ємного значення звітного (податкового) періоду, яка зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду (Д2)»;
  • «Розшифровка податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5 – додаток 5 до декларації»;
  • таблицях другій та четвертій «Розрахунку (перерахунку) частки використання товарів/послуг, необоротних активів в оподатковуваних операціях (Д7) – додаток 7 до декларації».

При цьому рядки «Усього» та «Усього за місяць» у таких додатках заповнюються у гривнях без копійок з відповідним округленням за загальновстановленими правилами.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Nalogovaya-deklaraciya-po-NDS-i-prilozheniya-k-nej-v-grivnyax-s-kopejkami-ili-bez-kopeek.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!