Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оподаткування вартості путівок від ФСС з ТВП

July 9, 2014

Путівки, отримані страхувальниками, лікувально-профілактичними закладами, обліковуються ними на позабалансовому рахунку з обов`язковим веденням журналу обліку путівок до санаторно-курортних закладів за формою Ф13-ФСС з ТВП згідно з додатком 3 до Порядку, затвердженого постановою правління ФСС з ТВП від 25.02.09 р. № 12.
Рішення про виділення путівки застрахованій особі приймає комісія із соцстрахування підприємства із загальнообов`язкового держсоцстрахування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності (далі - комісія) на підставі особистої заяви працівника підприємства. Відповідно до рішення комісії підприємство видає працівнику отриману від Фонду путівку до санаторію. При цьому придбання путівки на санаторно-курортне лікування підприємством у Фонду не здійснюється, а лише відбувається передача путівки працівнику.
Отже, якщо путівка для санаторно-курортного лікування надається працівнику за рахунок коштів Фонду, то в податковому обліку підприємства-роботодавця операції з отримання такої путівки від Фонду та з її передачі працівнику не відображаються (незалежно від того, кому надається путівка - дорослому, дитині, інваліду чи дорослому із дитиною).
Якщо путівка для санаторно-курортного лікування співробітника підприємства та членів його сім`ї придбана за рахунок коштів підприємства-роботодавця, то при придбанні такої путівки підприємство-роботодавець матиме право на податковий кредит з ПДВ, а при постачанні путівки співробітнику має нарахувати податкове зобов`язання, виходячи з договірної вартості путівки. Виключенням є постачання придбаних за рахунок коштів підприємства путівок на санаторно-курортне лікування, оздоровлення та відпочинок на території України для дітей (фізосіб віком до 18 років), інвалідів, дітей-інвалідів. У цьому разі такі операції відповідно до ПК звільняються від оподаткування ПДВ.

Лист Міндоходів від 26.05.14 р. № 9358/6/99-99-19-03-02-15.
Повний текст листа див. у «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» № 27, який вийшов з друку 07.07.14 р.

Новини за темою:
Як поверути кошти за невикористану санаторно-курортну путівку.
Путівки на санаторно-курортне лікування: отримання та відображення в обліку бюджетної установи.
Пам`ятка підприємця: графік щорічних відпусток для працівників.
Як отримати путівку до санаторію від соцстраху?
Компенсацію замість путівки на санаторно-курортне лікування збільшено.
Інваліди та ветерани зможуть самі вибирати місце оздоровлення за рахунок коштів держбюджету.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!