Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оподаткування ПДВ операцій з виведення з експлуатації ОЗ у зв’зку з їх викраденням

December 2, 2016

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області інформує, що Державна фіскальна служба України у листі від 28.10.2016 № 23461/6/99-99-15-03-02-15 щодо порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з виведення з експлуатації основних засобів у зв’язку з їх викраденням повідомила наступне.
Операція з ліквідації основних засобів у разі їх викрадення, що підтверджено інвентаризаційними документами та відповідними документами органів поліції, для цілей оподаткування ПДВ не розглядається як операція з постачання товарів та податкові зобов’язання за операцією з ліквідації таких основних засобів не визначаються.
Водночас, оскільки ліквідовані основні фонди, сума ПДВ при придбанні яких була включена до складу податкового кредиту, не прийняли участь в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку, то такий платник податку зобов’язаний визначити податкові зобов’язання з ПДВ, виходячи із бази оподаткування, визначеної пунктом 189.1 статті 189 ПОДАТКОВИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Nalogooblozhenie-NDS-operacij-po-vyvodu-iz-ekspluatacii-OS-v-svyazi-s-ix-poxishheniem

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!