Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оподаткування доходів від оренди сільгоспземель, що знаходяться в Криму

August 21, 2014

Тимчасово окупована територія України є невід`ємною частиною території України, на яку поширюється дія Конституції та законів України.
Примусове автоматичне набуття громадянами України, які проживають на тимчасово окупованій території, громадянства Російської Федерації не визнається Україною та не є підставою для втрати громадянства України.
Дохід з джерелом їх походження з України - це будь-який дохід, отриманий резидентами або нерезидентами, у т.ч. від будь-яких видів їх діяльності на території України, її континентальному шельфі, у виключній (морській) економічній зоні, у т.ч., але не виключно, у вигляді доходів від продажу, зокрема, нерухомого майна.
Водночас встановлено, що доходи з джерелом їх походження в Україні, що нараховуються (виплачуються, надаються) на користь нерезидентів, оподатковуються за правилами та ставками, визначеними для резидентів.
Нерухомість, що належить фізособі - нерезиденту, надається в оренду виключно через фізособу - підприємця або юрособу - резидента (уповноважених осіб), що виконують представницькі функції такого нерезидента на підставі письмового договору та виступають його податковим агентом щодо таких доходів. Нерезидент, який порушує норми цього пункту, вважається таким, що ухиляється від сплати податку.
Отже, якщо податковий агент виплачує доходи нерезиденту, який надає в оренду нерухомість в АР Крим, то такі доходи оподатковуються НДФЛ під час їх виплати за їх рахунок.
ПДФО зараховується до відповідного місцевого бюджету за місцезнаходженням (розташуванням) податкового агента - юрособи (її філії, відділення, іншого відокремленого підрозділу) чи представництва нерезидента - юрособи.

Лист Міндоходів від 02.07.14 р. № 11855/6/99-99-17-02-15.

Новини за темою:
Хто здійснює реєстрацію речових прав на нерухомість у Кримському регіоні
Встановлено грошову допомогу на проживання переселенцям з АР Крим та м. Севастополя
Нерухомість стала нежитловою – не платіть податок
Узаконення будинків без техпаспорта: можливо для сільської місцевості

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!