Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Податок на нерухомість цього року сплачуватиметься за ставками 2014 року

January 15, 2015

Фізичні особи в 2015 році будуть сплачувати податок на нерухомість за ставками, які діяли в 2014 році.
Протягом  60 календарних днів з дня отримання повідомлення - рішення від органу ДФС власники нерухомості зобов’язані перерахувати суму податку на вказані у повідомленні реквізити.
Сплачувати  податок на нерухоме майно зобов’язані не всі  фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою/квартирами загальною площею більше 120 і будинком/будинками, загальна площа якого перевищує 250 кв. м.,  різними видами  нерухомості загальна площа, яких сумарно перевищує  370 кв. м..
Ставки податку на нерухоме майно встановлюються сільською, селищною або міською радою в таких розмірах за 1 кв. м. загальної площі об`єкта житлової нерухомості:
- для квартир, загальна площа яких не перевищує 240 кв.м., та житлових будинків, загальна площа яких не перевищує 500 кв.м., ставки податку не можуть перевищувати 1 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;
- для квартир, загальна площа яких перевищує 240 кв.м., та житлових будинків, загальна площа яких перевищує 500 кв.м., ставка податку становить 2,7 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.
Ставки застосовуються лише до площі перевищення.
Довідково: Законом «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» об’єктом оподаткування визначено загальну, а не житлову  площу нерухомості.
За матеріалами офіційного порталу ДФС у Волинській області.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!