Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нарешті в Україні буде своєчасно і прозоро відшкодовуватися ПДВ

October 27, 2016

Нарешті в Україні зроблено крок до публічної реєстрації заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість.
Йдеться про проекти законів, які готуються до подання на розгляд Верховної Ради.
У законопроекті є дуже рішучі кроки, щоб навести остаточний порядок у системі відшкодування ПДВ. Не буде ніяких подвійних реєстрів, не буде ніяких спроб або кроків в ручному режимі, щоб використовуючи політичну, фінансову або іншу мотивацію пересувати у цьому реєстрі компанії вгору чи вниз.
Пропонується, щоб реєстр і бази даних велися Державною фіскальною службою, оскільки вона має всю інформацію і звітність, але повне адміністрування і контроль за прозорістю та порядком повернення податку на додану вартість забезпечуватиметься Міністерством фінансів України.
Це просто фінансова операція держави і ніякого управліннями ресурсами.
На спроби зловживання із ПДВ буде відповідна реакція Генеральної прокуратури, Служби безпеки, НАБУ, Спеціалізованої прокуратури
Запровадження відкритої системи відшкодування ПДВ є не лише інструментом покращення якості адміністрування податків, спрощення життя для платників податків, а й потужним інструментом зменшення корупції. Буде значно менше спокуси створювати позапланові перевірки, зустрічні перевірки або ще щось, що не просто ускладнює життя сумлінного платника податків. Це значно покращує інвестиційний клімат в державі.
Заборгованість з ПДВ, яка виникла до цього має бути покрита за рахунок коштів, отриманих від спецконфіскації. У разі якщо не буде підтримано відповідний законопроект, то ці виплати можуть бути підтриманні відповідними цінними паперами держави.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Nakonec-v-Ukraine-budet-svoevremenno-i-prozrachno-vozmeshhatsya-NDS

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!