Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи треба виправляти помилку у фінзвітності, якщо вона не вплинула на нарахований податок

July 21, 2017

Відповідно до п. 44.2 ПК для обчислення об’єкта оподаткування платник податку на прибуток використовує дані бухобліку та фінзвітності щодо доходів, витрат та фінрезультату до оподаткування.
Згідно з п. 46.2 ПК платник податку на прибуток подає разом із відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінзвітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації з урахуванням вимог ст. 137 ПК.
Фінзвітність подається за формою додатка ФЗ до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Мінфіну від 20.10.15 р. № 897 (далі – декларація). При цьому в таблиці «Наявність додатків» проставляється позначка «+».
Відповідно до п. 50.1 ПК, якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПК) платник податків самостійно (у т. ч. за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться в раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою діючого на час подання уточнюючого розрахунку.
Платник податків має право не подавати розрахунок, якщо відповідні уточнені показники зазначаються ним у складі податкової декларації за будь-який наступний податковий період, протягом якого такі помилки були самостійно (у т. ч. за результатами електронної перевірки) виявлені.
Отже, при виявленні помилок у додатку ФЗ платник податків повинен разом з уточнюючою декларацією подати виправлений додаток ФЗ. При цьому відповідно до п. 46.4 ПК платник податків має подати доповнення до такої декларації, складене за довільною формою, із поясненням проведених виправлень у фінзвітності.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!