Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Національний банк України розпочинає регулярні аукціони з купівлі валюти

September 17, 2015

З метою накопичення міжнародних резервів  Національний банк України планує найближчим часом розпочати практику проведення аукціонів з купівлі іноземної валюти. Купувати валюту без ризику негативного впливу на обмінний курс гривні регулятору дозволяє багатомісячна стабілізація валютного ринку, а також очікуваний значний приплив в країну валютних надходжень від продажу нового врожаю.

Придбання валюти регулятором відбуватиметься у невеликих обсягах. «Сума валюти, яку купуватиме НБУ, складатиме до 10 млн. дол. США на день. Іншими словами, регулятор може придбати, наприклад, 5 або 7 млн. доларів США – залежно від суми, яку учасники пропонуватимуть за прийнятною ціною, -  пояснює Директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко. - Це також дозволить уникнути тиску на обмінний курс гривні».

Планується, що це будуть  аукціони, в яких зможуть приймати участь всі банки. Вони  зможуть подавати декілька заявок за різними курсами,  і Національний банк буде задовольняти заявки, починаючи з найнижчого курсу продажу іноземної валюти. При цьому регулятор лишає за собою право визнати аукціон як такий, що не відбувся, якщо від банків надійдуть неприйнятні пропозиції.

Деталі  щодо проведення аукціонів, зокрема дата і час, обсяг купівлі тощо, будуть оприлюднюватися окремо перед кожним з аукціонів.

З початку 2015 року НБУ придбав на міжбанківському валютному ринку 1,3 млрд доларів США.

За матеріалами офіційного інтернет-представництва НБУ.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!