Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

ПОЧНЕМО ТИЖДЕНЬ З ПОЗИТИВОМ

July 19, 2013

Приємні події наступного тижня*

21 липня – День працівників металургійної та гірничовидобувної промисловості

23 липня – Всесвітній день китів і дельфінів

24 липня – День народження розчинної кави

26 липня – День системного адміністратора

Як правильно вибрати розчинну каву?

Купуючи банку розчинної кави, слід брати до уваги її маркування. Так, червона плямочка на упаковці або ж червоний колір етикетки свідчать про вищий ступінь міцності кави, що рекомендується для ранкового вживання. Зелена або синя пляма (або колір етикетки) говорять про меншу міцність. Таку каву п’ють вдень або увечері. Якщо на упаковці не зазначено склад продукту, мається на увазі, що там міститься 100 % натуральної кави. Згідно з ДСТУ в банці з розчинною кавою може бути як невелика добавка цикорію, але не більше 20 % – це вже кавовий напій. Велика кількість добавок позбавляє каву її дійсного смаку і запаху, кофеїну в ній недостатньо для підбадьорюючого ефекту. Але й у кавового напою є свої шанувальники.

Це цікаво

27 липня у Фінляндії святкують День соні (або День ледаря). Традиція святкування прийшла до Фінляндії в епоху Середньовіччя разом із легендою про сімох християн, які проспали майже 200 років у печері, рятуючись від гніву римського імператора. А своє нинішнє втілення свято отримало в 50-х роках минулого століття. Його відзначають по всій Європі в різний час.
Відпочиваючі на місцевих курортах фінни визнали, що стародавній звичай – чудовий привід добре повеселитися. За традицією героєм дня стає найбільш ледачий житель міста, що найбільше любить поспати.

Гуморина

Недільного ранку ні чоловікові, ні дружині не хочеться вставати першим. Чоловік не витримує:
– Мила, хочеш кави?
– Із задоволенням.
– Тоді принеси чашку і мені.

***
Дівчина:
– У мене клавіатура не працює.
Адмін:
– Кава?
Дівчина:
– Чай.
Адмін:
– Із цукром?
Дівчина:
– Без.
Адмін:
– Тоді пусте, до ранку висохне.

За матеріалами «БАЛАНС» № 52 від 01.07.13 р.

* Про терміни здачі звітності та сплати податків Вам нагадає бухгалтерський календар (детальніше див. у вказаному номері «БАЛАНС», або на нашому сайті).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!