Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нацбанк вніс зміни до деяких нормативно-правових актів

November 24, 2016

Нацбанк постановою від 22.11.16 р. № 403 ""Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".
Мета змін - вдосконалення порядку проведення деяких валютних операцій.
Зокрема, внесено зміни до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, якими уточнено, що за вкладним (депозитним) рахунком нерезидента-інвестора - юридичної особи можуть проводитися операції (за умови дотримання вимог, установлених нормативно-правовими актами Нацбанку, що регулюють порядок здійснення іноземних інвестицій в Україну), пов'язані з:
- відступленням власником такого рахунку на користь іншого нерезидента-інвестора прав вимоги за договором банківського вкладу (депозиту) щодо виплати грошової суми (вкладу) та процентів на неї. У такому випадку кошти з вкладного (депозитного) рахунку перераховуються на інвестиційний рахунок нерезидента-інвестора, якому були відступлені відповідні права вимоги за договором банківського вкладу (депозиту);
- реалізацією майнових прав на суму коштів, що зберігаються на вкладному (депозитному) рахунку, відповідно до договору застави коштів.
Постанова набрала чинності 23 листопада 2016 року.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Nacbank-vnes-izmeneniya-v-nekotorye-normativno-pravovyx-akty

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!