Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нацбанк прирівняв кримчан до нерезидентів і заборонив кредитно-депозитні операції в рублях

November 4, 2014

НБУ встановив, що особа, місцезнаходження якої на території ВЕЗ “Крим” (далі – суб’єкт Криму), прирівнюється до нерезидента (за інвестиційними операціями – до іноземного інвестора), а договори, укладені суб’єктами Криму із суб’єктами з місцезнаходженням на іншій території України (далі – материкова територія України), є документами, що використовуються замість зовнішньоекономічних договорів під час застосування нормативно-правових актів НБУ.

Інвестиції резидентів в об’єкти інвестиційної діяльності, розташовані (зареєстровані) на території Криму, забороняються.

Заборонено проведення на материковій території України таких операцій в російських рублях:

- залучення вкладів (депозитів) за договорами банківського вкладу (депозиту), у тому числі збільшення суми вкладу (депозиту), що були розміщені до 27.09.14 р., а також пролонгація таких договорів;

- надання коштів у кредит (позику), у тому числі за кредитами овердрафт, а також шляхом пролонгації строку користування кредитом (позикою) або його часткою за договором, укладеним до 27.09.14 р.

Банки України повинні зупинити здійснення операцій за відкритими до 27.09.14 р. рахунками юросіб, місцезнаходження яких на території ВЕЗ “Крим”, та вжити заходів щодо закриття таких рахунків.

Переміщення готівкових російських рублів через адміністративний кордон ВЕЗ “Крим” забороняється, за винятком їх переміщення фізособами в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10 000 гривень, за умови усного декларування посадовій особі митниці.

Постанова НБУ від 03.11.14 р. № 699 набуде чинності з 05.11.14 р.

Новини за темою:

Митні формальності при переміщенні товарів через межі ВЕЗ "Крим"

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!