Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нацбанк скасував тимчасове обмеження на проведення деяких валютних операцій

October 31, 2014

Внесено зміни до постанови НБУ від 29.08.14 р. № 540 “Про введення додаткових механізмів для стабілізації грошово -кредитного та валютного ринків України”.

Зокрема, скасовано тимчасове обмеження на проведення операцій в інвалюті зі здійснення розрахунків за імпортними операціями без увезення товару на територію України та зі здійснення платежів за імпортними договорами, за якими продукція була ввезена на територію України та здійснено митне оформлення на підставі ввізної митної декларації, дата оформлення якої перевищує 180 днів.

Також, уповноважені банки повинні забезпечити проведення виваженої політики під час здійснення операцій з торгівлі інвалютою і з цією метою вони мають здійснювати посилений валютний контроль за операціями клієнтів з купівлі інвалюти, що здійснюються на підставі договорів, вперше поданих до банку.

Крім цього, внесено зміни до постанови НБУ від 30.12.03 р. № 597 "Про переказування коштів у національній та іноземній валюті на користь нерезидентів за деякими операціями".

Згідно з цими змінами, НБУ знизив поріг документального підтвердження відповідності контрактних цін на роботи, послуги, права інтелектуальної власності, які є предметом договору резидентів з нерезидентами, кон’юнктурі ринку зі 100 000 євро до 50 000 євро.

Постанова НБУ від 30.10.14 р. № 685 набуде чинності з 03.11.14 р.

Новини за темою:

Нацбанк лібералізував вимоги щодо проведення деяких валютних операцій

НБУ продовжив обмеження з видачі вкладів та обміну валюти

З 23.09.14 р. Нацбанк зменшив розмір обов’язкового продажу надходжень в інвалюті до 75 %

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!