Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

На зарплатну картку не можна зробити переклад і покласти гроші

October 3, 2014

Нацбанк роз’яснив, що відповідно до норм Податкового кодексу дохід у вигляді відсотків на поточні банківські рахунки (крім зарплат, стипендій, пенсій, соцдопомоги та інших соцвиплат) включається до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. Для дотримання та реалізації цих вимог банк повинен відокремлювати кошти, дохід у вигляді відсотків від яких включається до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку, від доходу, який не оподатковується.

Пунктом 6.9 глави 6 Інструкції зі змінами передбачено, що банк для зарахування виключно заробітної плати, стипендії, пенсії, соціальної допомоги та інших передбачених законом соціальних виплат відкриває фізичній особі окремий поточний рахунок або використовує вже відкритий для цих цілей рахунок (далі - окремий рахунок).

На окремий рахунок можуть бути зараховані, крім заробітної плати, стипендії, пенсії, соціальна допомога та інші передбачені законом соціальні виплати:

- кошти, що були раніше помилково (надмірно) перераховані з цього окремого рахунку;

- кошти за повернені товари чи неотриманні послуги, оплата за які була здійснена з цього окремого рахунку за допомогою електронного платіжного засобу.

Лист НБУ від 01.10.14 р № 25-110/55892.

Водночас у разі отримання платником податку на такий рахунок будь-яких інших доходів нараховані проценти по такому банківському рахунку включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку та оподатковується ПДФО.

Лист від 25.09.14 р. № 3933/6/99-99-17-03-03-15.

Новини за темою:

З 22.08.14 р. зарплатні картки – тільки для зарахування зарплати.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!