Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

На сплату транспортного податку громадянам відведено 60 днів

July 14, 2016

Об’єктом оподаткування для транспортного податку в 2016 році є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років  та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року (в 2016 році ця сума становить 1,03 млн. гривень).
Ставка податку становить 25 тис. грн  в рік за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.
Сплачувати транспортний податок зобов’язані як фізичні так і юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, що є об'єктами оподаткування.
Сплатити транспортний податок фізичним особам необхідно протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.
А податкові повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити контролюючі органи мали надіслати платникам податку до 01 липня  звітного року.
 Поряд з цим зазначаємо, у разі спливу п’ятирічного віку легкового автомобіля протягом звітного року податок сплачується за період з 01 січня цього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому вік такого автомобіля досяг  п’яти років.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Na-uplatu-transportnogo-naloga-grazhdanam-otvedeno-60-dnej

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!