Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

На ринку облігацій відбудуться суттєві зміни

October 24, 2012

Власникам корпоративних облігацій можуть надати право проводити збори, аналогічні до зборів акціонерів. Держпідприємництво України погодило відповідний законопроект “Про внесення змін до Закону України “Про цінні папери та фондовий ринок” щодо розвитку ринку облігацій”. 
Згідно із проектом, під час зборів погоджуватимуться рішення емітента облігацій щодо операцій із активами у випадку його дефолту. А також щодо реструктуризації заборгованості емітента облігацій та конвертацій облігацій в акції. 
Проект закону передбачає урегулювання дій емітента і власників облігацій у разі настання дефолту емітента. 
Ще однією новацією законопроекту є запровадження трьох підвидів корпоративних облігацій: біржові, інфраструктурні та концесійні. Визначається порядок їх емісії, обігу та погашення. 
Проект закону розроблено НКЦПФР з метою розвитку ринку облігацій та задля створення умов для ефективного захисту прав власників корпоративних облігацій - йдеться у пояснювальній записці. Впровадження вищезазначених норм сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості ринку корпоративних облігацій – прогнозують розробники.

За матеріалами офіційного сайту Держпідприємництва.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!