Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

На урядову "гарячу лінію" можна додзвонитися за скороченим номером 1545

July 28, 2016

Від 26 липня 2016 року на урядову «гарячу лінію» можна звернутися за скороченим номером 1545, який діє на загальнодержавному рівні і вже дійсний для найбільших операторів фіксованого та мобільного зв’язку Укртелеком, Київстар, Водафон - МТС Україна і Лайфселл.
Запровадження скороченого номеру телефону на загальнодержавному рівні є унікальною подією, оскільки тривалий час реалізація технічної сторони такої послуги була неможливою, зокрема і через те, що скорочений номер мав бути єдиним для усіх операторів зв’язку. Крім того, раніше усі скорочені номери використовувалися лише за територіальним принципом або в рамках одного оператора телекомунікацій.
Запровадження короткого номеру спростить для громадян можливість звернутися на урядову «гарячу» лінію, оскільки його легко запам’ятати та швидко набрати з будь-якого телефону і, не сплачуючи жодних коштів за зв'язок, звернутися зі своїм проблемним питанням до органів виконавчої влади.
Ідею запровадження короткого номеру для звернень на урядову «гарячу лінію» підтримав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який в перші дні після призначення відвідав Урядовий контактний центр та звернувся з відповідною пропозицією до ПАТ «Укртелеком». Пізніше до цієї справи приєдналися ПрАТ «Київстар», ПрАТ  «МТС Україна», ТОВ «лайфселл».
Тісна взаємодія Урядового контактного центру, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), та операторів телекомунікацій дозволила впровадити короткий номер у стислі строки.
До моменту, коли абоненти всіх операторів, що діють на території України, зможуть безперешкодно зателефонувати на скорочений номер 1545, паралельно функціонуватиме номер 0 800 507 309.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Na-pravitelstvennuyu-goryachuyu-liniyu-mozhno-dozvonitsya-po-sokrashhennomu-nomeru-1545

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!