Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

На яку дату перераховують суму овердрафту у СЕА ПДВ?

November 9, 2015

ДФС надала відповідь на питання щодо перерахунку суми овердрафту.
Так, при визначенні суми податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в ЄРПН додатково враховується такий показник, як сума середньомісячного розміру сум податку, задекларованих платником до сплати до бюджету та погашених за останні 12 звітних (податкових) місяців/чотири квартали (так звана сума овердрафту).
Сума овердрафту визначається та перераховується щокварталу станом на 1 число першого місяця кожного кварталу.
Для розрахунку суми овердрафту використовуються суми податку, які за останні 12 звітних (податкових) місяців/чотири квартали станом на дату такого перерахунку були задекларовані платником до сплати до бюджету та погашені чи розстрочені або відстрочені, а також задекларовані як такі, що спрямовуються на спеціальний рахунок платника — сільськогосподарського підприємства, який обрав спеціальний режим відповідно до ст. 209 ПК, чи залишаються у розпорядженні сільськогосподарського підприємства згідно з п. 209.18 ПК. Сума овердрафту щокварталу підлягає автоматичному перерахунку.
Такий перерахунок здійснюється шляхом віднімання суми овердрафту, визначеної для попереднього кварталу, з одночасним додаванням суми овердрафту, визначеної згідно з поточним перерахунком.
Тобто при розрахунку овердрафту станом на 01.10.15 р. враховуються суми податку, нараховані до сплати протягом попередніх 12 місяців (декларації за звітні періоди вересень 2014 р. — серпень 2015 р. включно та уточнюючі розрахунки, термін нарахування за якими припадає на період з 01.10.14 р. по 30.09.15 р.).
При цьому платникам податку, які станом на перше число першого місяця кожного кварталу зареєстровані платниками ПДВ менше ніж 12 звітних (податкових) місяців/чотири квартали, таке збільшення здійснюється з першого числа кварталу, що настає за кварталом, у якому строк такої реєстрації досягає 12 звітних (податкових) місяців/чотири квартали.

За матеріалами офіційного порталу ДФС.

Новини за темою:
Відкриті телефонні лінії з питань роботи СЕА ПДВ

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!