Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Мораторій на перевірки бізнесу до кінця 2017 року вже хочуть відмінити

November 28, 2016

Одночасно з прийняттям Закону про мораторій на перевірки до 31 грудня 2017 року у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови "Про скасування рішення Верховної Ради України від 03.11.2016 року про прийняття в цілому, як закону законопроекту № 3153".
Рішення  про прийняття законопроекту №3153 прийняте з порушенням вимог Конституції та Регламенту Верховної Ради України, що призводить до порушення прав народних депутатів України як представників українського народу на його опрацювання та внесення відповідних пропозицій.
Зокрема, згідно з Регламентом ВРУ законопроект, підготовлений до другого читання, мав бути поданий у вигляді порівняльної таблиці, яка мала містити:
    текст законопроекту, прийнятого за основу;
    усі внесені та не відкликані пропозиції (можливо, із стислим обґрунтуванням), поправки, що мають суцільну нумерацію і розміщуються на рівні з відповідними статтями законопроекту, із зазначенням ініціаторів їх внесення - суб'єктів права законодавчої ініціативи;
    висновок головного комітету щодо внесених пропозицій, поправок;
    остаточну редакцію статей законопроекту, що пропонується головним комітетом для прийняття у другому читанні.
Крім того, на голосування ставляться окремо всі пропозиції і поправки, що надійшли і не були відкликані у порядку, визначеному Регламентом ВРУ.
Однак під час розгляду законопроекту №3153 деякі поправки було фактично внесено з голосу під час пленарного засідання. Більше того, ці поправки було без голосування включено до тексту законопроекту при голосування його в цілому.
Тому, вказане рішення прийняте з порушенням процедури, що "позбавило можливості народних депутатів об’єктивно розглянути відповідне питання та прийняти рішення, яке б відповідало інтересам держави та українського народу". 

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Moratorij-na-proverki-biznesa-do-konca-2017-goda-uzhe-xotyat-otmenit

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!