Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Мораторій на підвищення комунальних тарифів - в ВР є проект!

March 10, 2015

Верховна Рада зареєструвала: законопроект № 2342 „Про встановлення мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги”. Законопроектом пропонується запровадити мораторій на підвищення цін і тарифів на ЖКП та спожиті у побуті природний газ і електроенергію, а саме:
а)  забороняється підвищувати ціни і тарифи на ЖКП для споживачів – фізичних осіб з моменту набрання чинності даного законодавчого акта;
б) ЖКП та спожиті у побуті природний газ і електроенергія оплачуються споживачами - фізичними особами за цінами і тарифами, встановленими НКРЕКП і органами місцевого самоврядування відповідно до їх повноважень станом на 1 січня 2014 року;
Також пропонується заборонити нараховування по розрахунках з 1 січня 2014 року та стягувати з громадян України пеню за несвоєчасне внесення плати за ЖКП (водопостачання, газ, електрична енергія, теплова енергія, водовідведення, утримання і експлуатація житла та прибудинкових територій, сміттєзбирання, ліфтове господарство).
Кошти, стягнені з громадян України у вигляді пені по розрахунках за ЖКП за період з 1 січня 2014 року до набрання чинності цього Закону, будуть зараховуватися в майбутні платежі за ЖКП.
Крім цього, зареєстровано проект постанови № 2347 „Про встановлення мораторію на введення в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію”. Цим проектом запропоновано запровадити мораторій на введення в дію підвищених цін і тарифів для населення на ЖКП та спожиті у побуті природний газ і електроенергію до 1 січня 2016 року.

За матеріалами офіційного веб-сайту ВР України.

Новини за темою:
Затверджено ціни на природний газ для населення з 1 квітня 2015 року
Як зростуть тарифи на електроенергію для населення з 1 квітня

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!