Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Моніторинг закупівель: коли Верховна Рада планує розглянути законопроект

November 6, 2017

На цьому тижні Верховна Рада має розглядати законопроект № 4738-д про моніторинг публічних закупівель. Мінекономрозвитку підтримує його і закликає Верховну Раду його ухвалити.
Відповідно до законопроекту ДАСУ зможе проводити моніторинг державних закупівель як протягом проведення процедури закупівлі, так і на етапі укладення та виконання договору. При цьому сам процес закупівлі не буде зупинений. Рішення про моніторинг тієї чи іншої закупівлі буде прийматись за наявності однієї або декількох таких підстав:
– дані автоматичної системи ризик індикаторів: червоні прапорці будуть автоматично перетворюватися у формальну перевірку замовника;
– інформація від органів державної влади або місцевого самоврядування;
– повідомлення в ЗМІ про ознаки порушень: журналістські розслідування будуть не тільки робити корумпованого замовника знаменитим, але й призведуть до реальних перевірок та штрафів;
– самостійне виявлення порушень фахівцями ДАСУ.
Рішення про початок моніторингу буде публікуватися в системі ProZorro протягом двох днів із моменту його прийняття. Строк проведення моніторингу не буде перевищувати 15 робочих днів. При цьому протягом моніторингу фахівці ДАСУ можуть спілкуватися із замовником через ProZorro і просити надати пояснення стосовно предмета дослідження. Замовник матиме три робочих дні на відповідь. Він також зможе із власної ініціативи надавати пояснення, навіть без запиту від ДАСУ. Звісно, весь цей діалог буде у відкритому доступі в системі ProZorro на картці тендеру. Також буде оприлюднюватись у системі і висновок моніторингу протягом трьох робочих днів із дня його складання. У висновку обов’язково буде міститись опис порушення та зобов’язання щодо усунення цього порушення. У замовника є три робочих дні з моменту оприлюднення висновку, щоб одноразово звернутись до ДАСУ за додатковими роз’ясненнями. Також у замовника є п’ять робочих днів із дня оприлюднення висновку завантажити в систему інформацію про усунення порушення або аргументовану незгоду з результатами моніторингу.

За матеріалами офіційного сайту Урядового порталу.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!