Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи можна зареєструватись платником єдиного податку при нульовому статутному капіталі засновника?

August 10, 2017

Відповідно до п. 291.3 Податкового кодексу (далі – ПК) юрособа може самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо така особа відповідає вимогам, установленим гл. 1 «Спрощена система оподаткування обліку та звітності» розд. ХIV ПК.
Підпунктом 3 п. 291.4 ПК установлено, що до третьої групи платників єдиного податку належать юрособи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 5 000 000 гривень.
Згідно з пп. 291.5.5 ПК не можуть бути платниками єдиного податку суб’єкти господарювання, у статутному капіталі яких сукупність часток, що належать юридичним особам, які не є платниками єдиного податку, дорівнює або перевищує 25 %.
Тобто частка засновників у розмірі не менше 75 % статутного капіталу юрособи, яка планує обрати спрощену систему оподаткування, повинна належати юрособам – платникам єдиного податку.
Якщо сукупність часток засновників юрособи у статутному капіталі дорівнює нулю, то вважається, що така сукупність часток становить 100 %.
Юрособа, у якої статутний фонд дорівнює нулю і яка має одного або декілька засновників – юросіб, що не є платниками єдиного податку, не може застосовувати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!